И какво, ако те заменя със друг?
Нима от твоите стрели по-малко ще боли,
нима сюжетът няма да е твърде груб,
нима в очите ще пресъхнат немите сълзи?
Да кажем, че те заменя със друг!
А няма ли косите ми да боледуват неогряни
и зима да е в мене, вълчи студ
по дланите ми сухи, недохранени?
Да предположим, че те заменя със друг!
Теоретично означава - да загина.
Но може да открия своя юг,
а ти тогава ще си само минало.
© Даниела Всички права запазени
Много, много хубав стих!