Кажи ми
как се пише?
Когато сирени
раздират нощта...
Кажи ми
как се свири и пее?
Когато бомби,
оцелват целта
Кажи ми,
как се рисува?
Когато пейзажът
е черен от мъка премесена с кръв
във прахта
Кажи ми,
как да се гледа?
Когато пред тебе
убиват деца
Трудно е,
трудно се диша!
Когато всичко
отеква...
в твойта душа!
Кажи ми!
© Румяна Друмева Всички права запазени