"... Откъде знаеш, че не
съм плешив... отвътре?"
Бангеята
Тези
-"Той не изглежда така!"
-"А, как да изглежда, Кавала?"
Рицари, брони, цветя -
не всичко отдавна отмряло е.
-"Но, той не изглежда така...
само красивите могат
сърце да си имат, душа.
И с нея - душа да тревожат."
-"Какво, че изглежда така?
Изглежда точно какъвто е!
Без да блести с красота -
Красив е! Предимно отвътре."
-"Но, той... Май греша..."
Ела, Зорба! Ела...
17 май 2001
© Симеон Дончев Всички права запазени
Забравил