Каквато си, такава те обичам,
каквато съм, обичаш ме и ти.
Пред никого така не съм се вричала,
в нозете ти са моите мечти.
Мен никой друг не ме е утешавал,
тъй както Ти, в най-трудните ми дни.
За себе си понякога забравям,
но Теб обичам даже през сълзи!
Очите Ти, най-синьото в небето,
лицето Ти, узрелите жита,
а залезите стихнали в морето,
не се описват с никакви слова!
И винаги когато е студено,
към Теб протягам тръпнещи ръце,
щом пламъкът Ти жив е вътре в мене,
Ти цялата си в моето сърце!
© Руми Всички права запазени