Ти ли похити сърцето ми?
Не, сърцето си сама ти подарих.
Но с него и мечтите ми обсеби!
О, не! Мечтите си сама ти посветих!
Дойде в живота ми като стихия огнена.
Аз пламнах, изгорях и се стопих...
Което бях, остана в спомена -
душата ми превърна се във стих...
© Генка Богданова Всички права запазени