2.12.2006 г., 12:43 ч.

Ти ме караш да обичам 

  Поезия
823 0 3
Бягах цял един живот
и покривах свойта голота с тъмнината на нощта.
    Бягах, криех се и бях сама,
и сега не мога да се насладя на миговете през деня.
    Бягах цяла вченост, докато не те познах.

    Ти ме караш да обичам нежно
и без страх към тебе да вървя.
    Ти си силата,
която връща ме обратно към живота.
    Ти - любов неотразима,
и в най-студената зима даваш ми огън.
    Ти една любов си на света
и чувствам, че мога в небето да се извися.

    Криех се дълго:
не исках аз да летя.
    Но ти застана до мен
и щастлив стана моя ден.
    Сега искам те аз,
искам и силно желая.

    Ти ме караш да обичам
и отново да се връщам аз към теб.
    Ти ме караш да говоря
за това, което криех в себе си преди.
    Ти си тази сила в мен,
която всичко ще направи с теб.
    Ти си всичко и нищо
и сила и болка - и немощ и страст.
    Ти си просто любов моя!

© Вяра Ангарева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??