Не! Ти не си този,
когото обичах -
мил, нежен,
с рози
в любовта си
да се врича.
Да, неверен
в мисли и дела.
И какво от туй,
че всяка плът
е следваща победа
и всеки път
е "до нова сгледа"?
А къде е онуй,
в сърцето шир
де сътворява?
Уви, за тебе мир
е всякаква поквара...
Излъгана?
О, не! - хап горчив
изпих с... наслада...
докато човек е жив,
взема своята награда...
Смях и сълзи...
вино и роса...
Що човек е търсил -
идва му в света!
*
Навремето казваше ми мама -
внимавай какво си пожелаваш,
та сълзи в живота ти да няма,
когато сама се нараняваш!
© Нели Илиева Всички права запазени