Седим. Мълчим.
Минутите прозяват се във валс.
Сега сме от различен тим,
а някога ти беше мойто първо Аз.
Сервитьор. Поръчка.
Каквото ти, такова аз.
Ще бъда тази вечер дръзка,
каквото беше, беше между нас.
Наздраве. Сърца се стряскат.
Недоизпито виното мълчи с тъга.
Съседна маса. Натискат се и мляскат
гърди в гърди, уста в уста.
И някаква певица поздравява
някой си, платил ù за това,
ти нещо каза, извинявай,
забравих, че със тебе съм дошла.
© Ивон Всички права запазени
Много е добро!