Ти си тука, Любов. Хапвам с тебе.
Ти стоиш тук на стола, мълчиш.
И предъвкваме старото време.
Някак късно е да отлетиш.
А за тебе е тясно тук, зная…
обетована в моя сух свят.
Ти обичаш небето, безкрая…
с мен си просяшки хвърлен комат…
Но стоиш тук все още. Не питаш
колко много ще струва това.
Ти си в вените. Звездния ритъм.
Глътка въздух, вода, океан!…
2009
© Криси Всички права запазени