Ти си жива
Всяка нощ те чувствам все по-жива
в загадката, наречена живот.
Теб избрах да нося и закрилям,
рождението - вечен дар и брод.
Ти жива си и чакана от всички,
един лъч надежда в този свят суров.
Когато се замислям, че те имам -
ти споделяш тайнството любов.
Вратата е отворена към тебе,
а дните, зная, ще се променят.
Но вярвам, че в ръце като те взема,
болките във миг ще се стопят.
Красавице, когато те сънувам,
ти грееш като слънце във нощта.
Очите ти - звездички ясносини,
даряват ми за веки любовта.
На колко пъти щях да те загубя,
в живота ми надеждата се скри.
Но Господ те опази и залюби,
научи ме на важни истини.
Ти избра тогава да живееш
и с мен да бъдеш, за да устоим.
Всеки ден отново ми напомняш,
че заедно напред ще победим.
Затова ще те обичам и закрилям
от първия ти дъх и вик в нощта,
и всеки миг аз Бог ще благославям,
че щастлива съм със тебе във света.
Всяка нощ, когато те почувствам,
знам, че малко време ни дели.
В молитвата си искам да те имам,
а живот и здраве Бог да подари.
28.06.2007г.
© Галена Върбева Всички права запазени