ТИ ТЪРСИШ ЛИ МЕ
Ти търсиш ли ме?- някъде в безброя
звезда съм във красивото пространство
Отронен лист завлечен от пороя
обречен да се скита в странство.
Ти търсиш ли ме? - в нощите омайни,
във меката прегръдка на луната,
готов да ти разкривам всички тайни
и заедно с теб да срещаме зората.
Ти търсиш ли ме? - в утрото на дните
погалена от изгрева лъчисти,
от ветрен повей, вял в косите
изпълнена с милувки чисти.
Ти търсиш ли ме?- в песента на птица,
разгръщайки за мен тревата.
Трепереща, кого попита ,
че съхнат думите в устата...
Ти търсиш ме! И дириш бъднините.
С най-чистата любов ти се усмихва
денят, нощта и залеза на дните
и аз – намерен, в скута ти притихнал.