Приятелството тихо ще разкаже
най-вътрешния смях неуловим.
Прегърне ли те, няма да те смаже
ни гняв и нито страх. Ще победи
тъгата в най-дълбоките подмоли,
най-гъстата и хищна самота,
в страдание с любов ще се помоли
и раните сами ще зарастат.
В приятелството има си утеха.
Човекът в него грее несравним.
И грешникът сияе в бяла дреха
щом за приятеля си е любим.
© Милена Френкева Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
Приятел е този, който знае всичко за теб, и въпреки това те обича »
Да благодарим на Бога, Светличке, че имаме истински приятели