Срещнах хиляди лица, ръце и устни,
хора с чисти и добри сърца
и с цялото си съвършенство не успяха
да пробудят в мене любовта.
Аз най-несъвършения избрах
и в най-несъвършения му миг
обичах него повече от всички други.
Съвършенството на никой не е нужно,
нужен му е точният човек.
© Йоана Всички права запазени