10.06.2012 г., 13:14 ч.

Тогава, когато 

  Поезия
565 0 1

Лежиш пак буден и тихо е вън,

съвсем неподвижен мечтаеш наум.

Очакваш притихнал познатия знак,

че изгревът идва, че срещаш го пак.

 

И знаеш, че даже да светят звезди,

нощта е измамна, тишината горчи.

И чувстваш, че мракът роди самота,

и в твоята, клетнико, и в мойта душа.

 

Искаш, чакаш и все се оглеждаш,

за смъртта на нощта, за триумфа на една надежда.

Гориш да дочакаш изгрева, знам,

дали тогава ще се чувстваш по-малко сам?

 

И молиш се здрачът да спре да поглъща,

земята, небето, и тебе също.

И викаш, и удряш, и блъскаш напразно,

а сърцето остава все по-празно и празно...

 

.................

 

А и аз като теб все исках това,

десетки зори дочаках, видях.

Е, знай, не помага, клетнико скъп,

когато в душата мрак е, потънал е в мрак и светът.

© Ля - Ля Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??