Август е горещ
като прегръдка
на влюбен мъж,
където в мека жар потъваш
и сладостно изтръпваш.
Щом Август
те погледне през сълзи,
а в сребърната тъмнина
се чуе как с крила
морските вълни
гларус нежно гали,
дъги в очите ти изгряват
и тишината омайно
започва да звъни.
Август
умее дантели да плете
от облачета бели
и мечти.
© Ласка Александрова Всички права запазени
Благодаря Ласкава!