– Вчера в детската градина
ядохме кисèл с малина.
Но кисèлът беше лош,
твойте торти са разкош! -–
мойта внучка чурулика
и видение извика.
Баба ще я прибере,
двете заедно добре
в кухнята ще се развихрят,
докато не стане тихо.
Разпиляно е брашно,
счупени яйцата, но
пръски всякакви, черупки,
подир печенето - дупки...
Тука - хвърлено ренде,
там - изцапано перде...
После - за капак сметана
и прекрасна торта стана!
© Елия Всички права запазени