Нима Животът ни така ще мине -
в грижи празни и лъжа?
Нима в себе си не крием
по-висши чувства и дела?
За миг животът отминава.
За миг отлита Младостта
и в нас неволно тя оставя
една студена празнота.
Ще мине времето без време.
Ще бъдем жалки в Старостта.
Ако разпилеем, без да разбереме,
един Живот от Суета!
© Десислава Панчева Всички права запазени