Ако ти си със мен,
всяка трудност е детска игра!
Като есенен ден младостта,
младостта изваля,
Аз съм още момиче,
а пък ти - мъж почти.
От живота себичен
заболях от сълзи.
Ако ти си до мен,
стремената са леки
и ги влача навред
по уханни пътеки.
Като жълто лале
пролетта ме подмамва,
но е още студено
и съм боса и жадна...
Дъщеря ни с очи
пак ни казва, че вярва!
Само аз, тя и ти
сме на щастие равно...
„Ако ти си до мен.”
Уж е просто, а колко
тоя труден рефрен
означавал е болка...
© Евгения Илиева Всички права запазени