12.05.2007 г., 11:57 ч.

Този свят ( от "Мелници") 

  Поезия
1494 0 2

Този свят
на Стефка и Мина

Този свят на велики диктатори.
Този свят на страх и вина.
В този свят на немощни приятели,
вече 40 години вървя...

Не познавам война и разгроми.
Не познавам всемирни беди.
Но познавам световни преломи.
И видях как се срутват - със трясък - стени.

Дълго, дълго очаквам Зората.
Много бавно си тръгва Нощта.
Рядко срещам Сърца по Земята,
в този свят на страх и беда.

Надали ще дочакам Светлината,  не крия.
Надали в този свят ще летим.
Но опитвам с глава да разбия
вкаменените рамки на наш'те Души.

Не се давам тъй лесно! В Децата,
виждам моите бъдни мечти.
И ако... това е Цената -
готов съм да я плащам! До сетните дни!
          ***
Моят Свят на непоправими Мечтатели.
Моят Свят на прекрасни Жени.
Моят Свят на Любов и Приятели,
все някога ЩЕ ИМ ПРИНАДЛЕЖИ!!! 

27 май 2001

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубаво посвещение.Дано децата ти да принадлежат на щастието!
  • Хубав стих! Поздравления!
Предложения
: ??:??