Той носи моята кожа окаяна
и ухае на мрак денонощен,
бавните му сълзи изтръгвам,
знам,
много мой живот е и небе
едновременно.
От болката и щастието по-голям
редува целувките с пеперуден грохот –
така разбира тишината,
затваря северното сияние между пръстите си
и ми се подарява целият,
без остатък.
Сега остава само да заровя очите си
под снега и най-после да го срещна.
© Десислава Атанасова Всички права запазени