Като дете играех на полето,
сред житата и цветята,
там където аз съм се родила,
там сред тракийските поля.
С мъка сме си изкарвали прехрана,
с мъка сме живяли там,
но едно остава винаги да огрява,
слънцето тракийските поля.
© Никола Диманов Всички права запазени