Те паднаха в борбата с тирана
родината свята да освободят,
геройски биха се за нас в Балкана
и сега на небето нощем блестят!
Не жалиха ценния си живот,
за да я има България днес,
за да не е българинът скот,
за да има достойнство и чест!
Нека помним тяхното родолюбие,
те гинеха, за тях България бе свята,
нямаха нашия егоизъм и користолюбие,
за свободата кръвта им бе пролята!
Нека утре с гордост да развеем
великия ни трикольор народен,
с примера им и с вяра ще успеем,
просто духът ни нека бъде буден!
© Георги Всички права запазени