О, велики поете Вазов, и днес
за отечество не милеят мнозина,
забравиха за родната си чест
и че руският войн за нас загина!
Забравиха за опълченците ни смели,
що рамо до рамо с братята ни се биха,
думат, че в сърца свободата са приели,
но на Шипка позорно така и не се качиха!
Тези хора сме овластили народа да водят,
трябва да са разумни, но не и продажни,
пример за достойнство трябва да бъдат,
но само парите и властта за тях са важни!
Затова, народе, гледай им ти делата,
с тях се постига или не свободата!
© Георги Всички права запазени