Маса за двама.
Полутъмен салон.
В ресторанта
на главната улица.
Двама –
лице във лице.
Занемели.
Влажни очи.
И ... кафе.
Няколко думи
преди тръгване.
Сълзи във очите
(от минало струпване)...
Трепнещи устни,
смълчан полуздрач.
Чисти сълзи -
на доверие.
Спорно време,
забързано в такт
в ресторанта на
главната улица.
Очи във очи-
в полумрак.
Търсещи другия...
Минути отмерени
Души неспокойни,
сломени.
Ден непосилен –
(не като другите) -
за много премислици.
Болезнени истини.
Трудно начало -
в ден зимен и кратък.
Тихо, във обич,
и вричане ...
Двама, на масата...
Тишина наженена -
боли...
от всяка кратка раздяла.
...Една,
...две,
почти три...
Посветен!
© Нели Всички права запазени