Събудих се и този ден
по Неговата воля.
Три облака небе над мен,
три метра пръст отдолу.
Ръце да меся хляба чер,
сърце – да го раздавам.
Гърбът ми – да крепи на чест.
И чест за да прощавам.
Хей толкова ми трябва днес
под звездната паланка –
за пътищата ми адрес,
за чувствата ми – ласки.
За взора ми букет цветя,
за спомените радост.
Три облака – да полетя.
Три метра пръст. Да падна.
© Миглена Миткова Всички права запазени