Тук, при мен цветята раснат,
дъжд пороен се сипе безспир,
пчелици сбират цветен прашец,
плуват в уличния вир.
Тук, при мен раснат тревици,
деца играят облени от игри,
пеят весело безброй птици,
свирят весели щурци.
Тук, при мен агнета блеят,
небето е ясно, но дъжд вали,
птиците не спират, пеят и пеят,
дорде се слънцето скрий.
Тук, при мен е хубава гледка,
ела и ти да видиш какво е,
сякаш художник с четка,
нарисувал всичко, тука що е.