19.05.2007 г., 13:59 ч.

Твоето море 

  Поезия
1136 0 1
 

Твоето море


Твоето море е кротко.
Без дъх, без трепет, стои забравено и глухо.

Останало със спомена за някакъв самотен остров,

с копнежа да се върне отдавна пратеното ехо.


Твоят поглед блудкав и смирен е.

Ала блуждаещ, празен - умиращите риби пак следи.
Стоиш безсилен, като обречен корабокрушенец

на собствените си притихнали води.


А как мечтая за вълни!
За вятър, пяна и златисти брегове.

Да плувам там, да сея завист в другите русалки отстрани...

И ето - нечий поглед бурен без време вече ме зове!
 

© Теодора Пенева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ах,морето...Поражда различни чувства във всеки
Предложения
: ??:??