Разбира се, отнема още време
да се сътвори значителен детайл.
И може с пръсти да се дооформи,
с трик дефекта да се замъгли,
да се задраска, да се шлифова,
да се извади и да се прибави,
да се лакира и пак да се занивелира.
Релефът правилно ли пасна?
А, формата почти се утвърди!
Да се запретнем, да дообмислим,
да доогледаме и развъртим.
Ръцете казват, че овалът е перфектен.
Хайдете със мен да втъчем
и идея, и асоциация, и извод.
Пък да се загрижим и да сложим край.
Че има ли творец, който да не знае,
че оставя от своя опит и старание
във всеки дървен крак на маса!
© Мария Всички права запазени