Разпилей по земята искри
на любов, на мечти, на надежди.
Нека страстните пролетни дни
в твойта ярка осанка се вглеждат.
Дай на гладния късче от хляб
и на болния цяр намери му.
Нека с вяра дарим този свят –
да се пее навред твойто име.
Накажи всяка мерзост и злост,
нека пошлата завист да страда.
Над стихиите хвърляй здрав мост,
за да може човек да минава.
Аз откривам лика ти блажен
в красотата на всяка усмивка.
Твоя плам, тъй очакван от мен
бурна радост в душата разплисква!
ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!
© Данаил Таков Всички права запазени