10.04.2019 г., 10:03 ч.

Тя 

  Поезия » Любовна
387 1 0

 

 

Жената храм за мъжката душа е!

Обичана, отричана, желана!

Във нощите любовница мечтана,

тя като цвят през пролетта ухае!

 

Пред нея падали са на колене,

царе, крале са свеждали глави

и плакали са с истински сълзи

един от тях да избере, да вземе

 

за мъж! Съпруг, опора и съдба!

Жена, Светица, Дявол във едно,!

Създадена за да твори добро,

Отрова, лек, надежда, красота!

Името и просто е жена!

 

08.04.2019 г.

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??