9.11.2010 г., 14:05 ч.

Тя бе(ше) 

  Поезия » Бели стихове
958 0 4

Тя вярваше в себе си, тя обичаше себе си, 

защото бе осъзнала своето различие и искаше да му бъде вярна.
Животът ù бе разделен на две части – 

тогава, когато тя бе като всички останали и след това.
Знаеше достатъчно, но бе изгубена... 

защото постоянно разбираше колко още не знае.
Знаеше, че лъжа и коварство на тая пуста земя царува, 

и нямаше как да не им се отдаде, 

освен ако не бъде вярна на себе си.
Тесни за сърцето ù бяха низините, 

искаше да лети в небето – в синевите.
Тя обичаше себе си, но обикна и неговото различие.
Бе приела неговия идеал за свой идеал
и чрез него тя правеше победи от всичките му падения.

© Таня Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??