Тя е малко момиче, той е малко момче
и топят се оковите, кой сега ще ги спре...
Тя неусетно заспива, той я рисува с очи,
те създадоха изгрева, той подари им лъчи...
Тя е сирена красива, той не е вече момче,
разпиляха те обич под изгрева, а той подари им дете...
Тя не е веч малко момиче, той пък е веч побеляло момче,
някой ден ще отидат при изгрева
и ще светят за свойто дете...
Този ден то ще бъде момичето,
а някой друг - малко момче.
© Димо Всички права запазени