Казват,че в семейството мъжът главата бил
и вземал само той най-важните решения.
Но някой друг добавил, че е шията и оточнил,
че тя върти главата във всички направления...
И шията, по-важната - не друга, а била жената...
И още казвали, че тя е също и добрия дух!
Уютна атмосфера правела, отглеждала децата
и сътворявала и дребните неща със вкус и нюх!
Болен като някой бил - не мигвала по цяла нощ!
Къща да подрежда, весден манджа да твори -
все са нейна грижа, а уж била със крехка мощ!...
И в службата наравно със мъжете се редѝ!
В беда-и чужд дори да е - тя от сърце помага!
Дарява му съвет и свойто силно рамо,
и ще усети той,че още вяра му предлага,
както и начална скорост, срещу усмивка само!
Ценете шията - жената - тая сила неподправена!
Обграждайте я често и с истинско внимание!
И също в делничните дни да не е забравена,
а не за празник само да е мъжкото старание!...
Че тя е като цвете, необгрижвано. Предсрочно
повяхва, пожълтява, дори може да умре...
И тъй за нежна дума, ласка би "прескочила"
жената при глава, способна да ѝ ги даде...
Та,внимавайте, внимавайте, мъже!....
PS Който не е прочел миналогодишното "Ние,жените",
там е казано много-много повече....
07.03.2019
© Ирина Филипова Всички права запазени
Добре,че се върна,Ена,защото....вече мислех,че съм сгафила нещо.Много ми е приятно,а ти имаше и едно обещание към мен,все още чакам да се видим,но не в Лом.