Не мога да ти бъда лято
и тихия вечерен бриз,
една вълна неосъзната
във залив от звезди златист.
Не мога да съм слънчев порив
по кожата ти вдъхновен.
Не съм платно в сънуван полет
над синьото море роден.
Не мога да съм пясък парещ,
докоснал тихата ти гръд...
Ще бъда онзи тъжен гларус,
крещящ по земния ти път.
© Михаил Цветански Всички права запазени