Аз чудя се на тоз въпрос -
дали пък, който го е задал
не е бил прост?
"Да бъдеш или да не бъдеш" - как,
когато ти не си и не си бил,
защото някой някога не ти е позволил
и тъй си станал никой ти.
Така, че с бъдещето се прости.
Със тази философия дълбока
прикриваме, замазваме порока
на днешният техничен век,
който робота направи човек,
а човека робот вече стана
и бъдеще какво ли му остана?
Не, по-добре въпросът да е
"аз съм ли,или не съм?",
че май превърнах се на таласъм.
© Лидия Кърклисийска Всички права запазени