24.12.2011 г., 23:17 ч.

Тъжен въпрос 

  Поезия
370 0 0

ТЪЖЕН ВЪПРОС

 

Все когато празник наближи,

тъгата плътно ме обгръща -

главата ми забулват грижи -

нали си нямам дом и къща.

 

Къде и новата година

ще срещам - просто ни изглежда,

но миналото е в руина,

а бъдещето без надежда.

 

Прозорци весело във мрака

ще светят - веселба ще има,

но мене никой не ме чака,

не съм желана и любима.                     

 

Всеки във грижите унесен,

безмълвен покрай мен ще мине.

Едва ли някой мойта песен

ще чуй и празник ще отмине.

 

И после в делника отново

ще бъдеме, тъга, със тебе,

но бодро ще е мойто слово,

трудът ще грижи да отнеме.

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??