ТЪЖНА РАВНОСМЕТКА
Опитват се да ми внушават,
че възрастта порок е,
и нагло да ме убеждават,
че стара съм и грохнала.
Че времето ми е отминало,
че вече съм излишна
че опит, знания са минало
и нямам шанс за нищо.
Кои сте вие, дето
на богове се правите?
Студени и безчувствени
живота ни решавате?
Изглежда, че във детството
лишени сте били от нещо,
което днес създаде бедствието:
"високомерие човешко".
И сигурно вината носим
и ние, вашите предшественици,
защото гълтахме въпросите,
докато ставахте мошеници.
Пропуснахме да ви разкажем
за царя, старците погубил.
И мъдростта да ви покажем,
в сърцата обич да събудим.
Сега е късно! Много късно!
Духът е пуснат от бутилката.
Живеем време зло и мръсно,
изпълнило ни със чернилка.
А искам с вяра да погледна,
напред да видя светлина!
Дори в минутата последна да е -
да бъде доброта!
© Гени Всички права запазени
Нина-благодаря!