Тъмна стая, облята в смъртта!
Черна гледка, където стоя...
Вън са... пролетта и съня
Но не мога... Не мога да спра!
Аз вехна и умирам...
самотна... в моя храм - в песента...
Тъмна страна... в мен се открива,
Черна боя... в нея се влива,
За да замаже... този сив срам,
За да остане завинаги ням!
...
Черна стая, където стоя!
Тъмна гледка, облята в смъртта...
И не мога... Не мога да спра!
Тук са зимата и нощта...
Аз вехна и заспивам
самотна... в моя храм! В песента -
В тази стая проклета
С думата - аз клеветя.
Проклинам деня и живота!
В отчаян блян... да открия кивота...
В отчаян стремеж... да кърви песента..!
Но в този затвор
Аз губя моя простор...
Аз тлея!
И загивам...
В тъмната стая, обляна в смъртта
В черната гледка, където лежи песента!...
© Кейтлин А. Всички права запазени