Тъмнина
Тъмнината е учител на търпение.
Търпението изчерпва се и няма го и него -
Не е търпение вече.
Когато ти дадеш си време.
Във тъмнината ти не виждаш.
Но чуваш и усещаш.
Време дай си само - ще чуеш, ще усетиш.
В стая тъмна се намираш.
Лампата не светвай.
Търси, и намери си дрехи, облечи се.
На разходка нощна ти тръгни.
Тъмнината носи тишина.
Разходка нощна направѝ.
Ненужното във теб разсей.
Скука, празнота, безсмислие.
Тъмнината-тишината твои са сега.
С мисли нови освежи се.
Тъмнината е приятел на душата.
Пътищата твои иска да затвори някой.
В тъмнина даже - ще ги намериш пак.
На тъмнината време щом дадеш.
Прикритие е тя и дом.
Нови пътища прокарвай в нея.
Нощта във нас - задача е.
Задачи имаш щом - светлина и път ще се роди за тебе.
Да мислим, търсим и откриваме ни учи тъмата.
Явление временно е тя.
След три часа в нощта - идва слънцето към тебе.
Светлее леко вече.
Облаци когато слънцето закриват - на твоя ум приятели са те.
Напомнят за дела специални.
Виж ги - извърши ги!
Разходката е медитация прекрасна.
Развиделяване е тя.
Змиите са "хора" културни, деликатни и дискретни.
На тъмнината - ученици, господари.
Не виждат, но усещат верно.
На корените - братя и сестри.
На дърветата прекрасни сок, които носят.
Ще дойде светлината и орел ще станеш.
Орелът змиите владее.
И всяка птица - също.
В тъмнината ти змия бъди.
В светлината - бик, орел.
Вълк - що вие към луната.
Тигър - що през клоните прескача.
Слава на Велес и боговете!
Тъмнината овладей и светлината също!
От животните учи се.
В тъмнината те се чувстват най-добре.
Ловното е там - тяхното поле.
Достойнство не губи във тъмнина.
На тъмнината - нощен дом.
И светлината на деня - слава нека да речем!
Те ще ни научат да се движим смело.
Пътища да имаме - да ги ценим.
Победители да бъдем.
Зле ли си - мисли и действай-маневрирай.
Добре ли си - "На боговете слава" пей.
На Велес - приятелят на тъмнината - слава.
На Лесничея - що подава глас.
На тъмнината за прекрасното значение.
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов Всички права запазени