Сграбчвам те и те повличам към дъното -
там, където се вият косите ми,
с водорасли обвивам сърцето ти,
октоподи придърпват към мене душата ти,
пясъците по дъното се завихрят
и като някакъв дъжд във водата
обвиват телата ни и душите ни,
а рибите с бездушните си очи
се отдръпват и гледат немигащо
как по кожата ти песачинки и черупки от миди
се отмиват от соленото на сълзите ми.
© Павлина Гатева Всички права запазени