Търсене
Мил и съкровен -
един единствен образ.
Търсят... Меки пипала
провират се в тълпата.
Опипват... търсят.
Поглед жаден взира се,
обръща всеки... не, не...
Тръпне всеки нерв
и всяка клетка
във очакване.
Блажена топлина гърди
залива и пълни ги с наслада.
И пак, и пак...
Две тъжни, уморени,
чакащи очи
в тълпата се провират.
Но ето спират те, замръзват
и блясък ги пронизва.
Сърцето бие лудо,
пръска се
и кръв гореща то разлива.
И въздуха горещ е,
сухи устни той допира.
Две тъжни, упоени,
галещи очи
се взират в други две очи -
топли, мили,
благословени.
© Богдан Велков Всички права запазени