За разлика от приказката ни позната
Али Баба живее вече край реката.
Когато вчера се разхождал
съзрял играещи русалки във водата.
Отсреща била пък гората –
там самодивите танцували си из тревата.
Зачудил се героят ни къде да гледа.
И както си умувал и се лутал
дали да плува или пък в гората да ловува,
изникнала от нищото пред него Яга.
Нали магьосница е тя изкусна,
с отвара /в интерес на истината – трудно е да кажем вкусна/
омаяла героя и... тръгнал той със нея.
Да знаете мъже: дори и да сте умни, смели,
дори разбойници 40 надхитрили, победили,
явява се една жена – сто пъти по- лукава и отровна от змия
и... край на смелостта.
За ум ний тука няма да говорим,
че той политнал е към меморито на матрака
или пък към поляната с тревата. 😊
© Blue Всички права запазени