Търсих те захвърлен на морския бряг,
аз бях нимфа, ти - моят моряк,
сляпа била съм, чак сега те видях
и мълчаливо те пожелах.
И образ мечтан за теб изградих -
като песен, като свят божи стих,
храних се само с мисълта си за теб,
обичах те макар и в образ нелеп.
А ти мълчеше, какъв е гласът ти,
не чувствах допира на твоите пръсти,
с мисълта те създадох и с нея проклех
и кръста на своята болка поех.
© sovichka Всички права запазени