Търсих на любовта очите,
намерих ги някога в теб!
Преглътнах през болка сълзите,
продължих пътя напред.
Пребродих света студен и мрачен,
за да те открия, моя любов незаменима.
Потърсих те в мрака еднозначен,
така с друго несравнима.
Търсих те, мой прелестен свят,
рисувах ноти любовни.
Търсих те в полета от мак,
врекох се с думи съдбовни.
Търсих единствено и само любов,
вярвах, че в теб ще открия.
Допуснах те в моя живот,
а ти мен така нарани ме.
Намерих пътя на болката,
в студенина обгърнах се аз.
Търсих любов някога...
но не такава била е за нас!
© Иваничка Петкова Всички права запазени
продължих пътя напред