У нас е фрашкано….
У нас е фрашкано от демагози…
Държавата ни е в ръцете на лъжци!
Те пълнят с плячка своите обози…
По-гладни и по-алчни те са от молци!
Не знам това, дали ще продължава?
България да си остане Заден двор…
Омръзна ни да носим Лоша слава…
И все да ни натикват, някъде в Обор…
И тая мафия от антитихристи,
ще ни държи в ръцете си, с изпитан страх!
И тия с хора, със души нечисти,
ний неминуемо ще найдем своя крах.
Нима с това ний ще се съгласиме?
И тия търтеи, до край ли ще търпим!?
Като свободни ли ще се държиме?!
Или пък в Робството позорно ще стоим?
Били сме роби, толкова години.
И само сме мечтали ний да издържим!
Отлъчени от Райските градини,
по робски, чуждо щастие и днес градим!...
Не сме закърмени със Свободата…
И може би затуй до днес не я ценим?!
Все гледаме, във яслата храната,
а и от работа да не се уморим…
Ний много дълго търсиме Мойсея!
С порочното си минало, да се простим!
Да найдем свойта земна Галилея…
И новото Отечество да изградим!
© Христо Славов Всички права запазени
Не е нужно хората да се ядосват за това, че са публикували при нас. Събота е, релаксирайте.