Убиване на лъвове се правело през зимата -
убиване на малки, краткосрочни епизоди.
Тогава съм им постна. И кожушена; изстиваща;
сърцето (декемврийскому) да топлят...
Не, не могат.
Декември активират се стрелците. Ляворъките
и с точните си пръсти ме пронизват във десятката.
Но, докато се гърча, във неон блести „каръчка си!”
там - върху челото ми.
(Двукратната! Трикратната!!!)
Убиване на лъвове се правело предколедно -
тогава се сгодяват. С кучки. (Баш след гроздобер.)
... и колкото стрелци да си наема пак следпролетно –
стрелците - стрелят халосно!
А лъв is in the air.
© Лора Димитрова Всички права запазени