Училище
За ваканцията мислим още от май,
защото за нас тя е един Рай.
Уроците не учим, защото ни зове -
слънцето прекрасно
златен лъч плете.
Навън се чува смях на весели деца,
всеки си играе на своята игра.
Златен лъч докосва и моето лице,
но нещо друго спира детското сърце:
уроци ненаучени в учебника лежат,
а двойките безмилостно редят ли се, редят.
Ех, кога ли? - питам се аз -
Ще съм навън, а не у нас???
© Мирослава Ваклинова Всички права запазени