Училище едно
Училището в днешно време
трябва да е институция,
но, за Бога, някои хора го
превръщат в пълна проституция.
Вместо с раници – със дамски чанти.
Уж да носим ученически пословия,
а часът ни се провежда в козметични условия.
Преди модерно е било с тетрадка
ти да влизаш в своето школо,
а днес за ваше удивление се
влиза с гримове и лошо поведение.
Кога било е редно в час да се разхубавяваш,
вместо от живота да се учиш и да поумняваш.
За Бога, хора, къде изчезна нашето образование
и по-важно ли е да приличаме на модели от списание?
Защо ли днес броени хора се замислят за това…
И големият въпрос е: Ще се върнат ли добрите стари времена?
Поздрави, Маги
© Десислава Димитрова Всички права запазени