По повод предстоящия юбилей на училището ни - 54. СУ на 100 години
Училище – съдба и храм,
пред тебе днес аз коленича,
признателност да ти отдам,
да заявя, че те обичам.
Под твоите арки вдъхновен
посрещна ме любим учител,
сърдечен и с любов към мен,
научи ме как да обичам.
Поведе ме към свят незрим,
грижовно хванал ми ръката.
Покълна плам неутолим
към знанието, към мечтата.
Научи ме на а, бе, ве
и че родината е свята,
възпита ме да съм Човек,
тъй здраво стъпил на земята.
Училище, съдба и храм,
венец от здравец днес ти вия.
В сърце ми ще си вечно, знам,
израснал с твоята магия.
И зная, че ще дойде ден
синът ми прага да прекрачи.
Достоен ще расте край мен
в сърце с духовните водачи.
Поклон, училище - съдба!
Поклон, учители любими!
Прекланям се! Благодаря!
Възпявам с песен в нежни рими.
автор: Ромашка
*****
Юбилей
*****
(текст за песен)
Над школото слънце грее,
светят детските очи.
Празник светъл, юбилеен
в дом на шарени мечти.
Юбилей, юбилей,
хайде, слънчице, изгрей!
Юбилей, юбилей,
с мен, приятелю, запей!
В знания и в свят чудесен
нижат се ден подир ден,
детска глъч и бодра песен.
Празник свят, благословен!
Юбилей, юбилей,
хайде, слънчице, изгрей!
Юбилей, юбилей,
с мен, приятелю, запей!
И поднасям китка здравец
на учителя любим.
Всички заедно да кажем:
"Поклон!" и "Благодарим!"
Юбилей, юбилей,
хайде, слънчице, изгрей!
Юбилей, юбилей,
с мен, приятелю, запей.
автор: Ромашка
© Златка Чардакова Всички права запазени
Сред децата се чувствам добре, дават живителни сили.