10.02.2022 г., 9:27 ч.

Учител 

  Поезия
269 1 1

Самотата казват е опасна,

трудна, отрезвяваща, ужасна.

Осъзнали нетърпимият ѝ мир

търсим начини да се спасим.

 

Тя привлича всичките несгоди

и пречупва ги през призми нови.

С неумелите играе си на воля

вкарани във неизгодна роля.

 

Слабите ги тръшка депресивно

с глупост и сърце наивно.

Дървото ѝ е с корен най-горчив,

а в клоните ѝ зрее плод стипчив.

 

Понякога подсказва и решения

след различни умозаключения.

С правилна посока към стремежа

свързващо звено за всякоя невежа.

 

Изводът от нейните беди:

Настъпило е време да я заличим,

като впуснем се в живота с чуден танц

с твърда стъпка, без излишен гланц.

 

Тя партньор е в хорските дела

И учител за душевните блага

Щом не разпознава в теб страха

победил си я на всичките нива.

© Валя Сотирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??